P+R Abcoude uitgebreid met 50 parkeerplaatsen

chauffeurs, trucker
foto: J. Rietveld © Regio Online

Abcoude-Het P+R-terrein bij NS-station Abcoude is vergroot en verbeterd. Het vernieuwde terrein is dinsdagmiddag 29 augustus door Alberta Schuurs, wethouder Verkeer van gemeente De Ronde Venen, officieel in gebruik genomen. De uitbreiding is een project van Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden.

De capaciteit van het P+R-terrein in Abcoude is uitgebreid met 50 parkeerplaatsen, waarmee het totale aantal parkeerplaatsen van het zuidelijke parkeerterrein op 110 komt. Op de P+R waren regelmatig alle parkeerplaatsen bezet. Naast de uitbreiding zijn ook alle bestaande parkeerplaatsen opnieuw bestraat. Aan de groene inpassing van het terrein wordt komende tijd nog verder gewerkt. Al eerder is het aantal fietsklemmen bij het Station Abcoude onder vlag van Goedopweg vergroot.

Om de uitbreiding te vieren krijgen gebruikers deze week ’s ochtends en ’s avonds gratis koffie of thee aangeboden (tussen 7.30 – 9.00 uur en 17.00 – 18.00 uur). Ook ontvangen automobilisten een financiële vergoeding van €20,- voor hun eerste OV-dagen wanneer zij zich registreren via de ‘Neem een OV-dag’ app van Goedopweg.

Minder overlast

Wethouder Schuurs: ,,Door het tekort aan plaatsen bij het station Abcoude parkeerden mensen vaak in de wijken. Ook werd de doorgang op bedrijventerrein Hollandse Kade soms belemmerd door geparkeerde auto’s. De gemeente kreeg hier regelmatig klachten over. Ik ben daarom blij dat het P+R-terrein is uitgebreid. Met de uitbreiding van de P+R wordt het weer aantrekkelijk om van station Abcoude gebruik te maken en vermindert de overlast voor omwonenden.’’

Bereikbaarheid in de regio

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (mobiliteit): ,,Goedopweg wil de bereikbaarheid, veiligheid en aantrekkelijkheid van de OV-knooppunten in de regio Utrecht verbeteren. De uitbreiding van de P+R is bedoeld om het parkeren bij het station en verder reizen per trein te bevorderen en zo de bereikbaarheid in de regio te verbeteren.’’

Real time informatie

Dit najaar plaatst de NS met subsidie van Goedopweg op de inrit van het P+R-terrein camera’s met als doel het aantal beschikbare parkeerplaatsen ‘real time’ bij te houden. Zo kunnen reizigers via de Reiswijzer van Goedopweg en de NS Reisplanner app zien hoeveel parkeerplaatsen er beschikbaar zijn.

Geplande werkzaamheden

Naast de uitbreiding van het P+R-terrein Abcoude verbetert Goedopweg dit jaar meer OV-knooppunten. Zo worden de P+R-terreinen bij de stations Breukelen, Rhenen, Hollandsche Rading en Den Dolder uitgebreid. Ook de aanpassing van de bushalte aan de Rondweg in Mijdrecht wordt aangepast in het kader van Goedopweg.

Goedopweg

In Goedopweg werkt de gemeente De Ronde Venen met de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) aan een

goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland. Goedopweg vloeit voort uit het landelijke initiatief Beter Benutten. De uitbreiding is gerealiseerd door de gemeente met financiën van Goedopweg. De uitbreiding van de carpoolstrook aan de A2 in Abcoude, die vorig jaar is geopend, en de verbetering van de bushalte op deze locatie zijn eerder aangepakt onder deze vlag.

Meer informatie over Goedopweg en de projecten is te vinden op www.goedopweg.nl.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam