Rondleidingen door Henk Deys bij expositie ‘Rhenen op de Kaart’

Henk
Foto: Henk Deys. Fotograaf: Winfried Leeman

Rhenen – De Rhenense verzamelaar en kenner Henk Deys verzorgt 4 rondleidingen bij de tentoonstelling ‘Rhenen op de Kaart’ in het nieuwe Stadsmuseum Rhenen. Deelnemers kunnen zich verheugen op kleurrijke verhalen. In de expositie zijn zo’n 50 historische kaarten te zien, alle uit de collectie van Henk Deys. Rhenen als stad aan de rivier staat centraal. De rondleidingen vinden plaats op zaterdag 13 en 27 oktober, en zaterdag 10 en 24 november. Aanvang 14.00 uur, duur: ca. 45 minuten.

Rhenen op de Kaart

‘Rhenen op de Kaart – De kaartencollectie van Henk Deys’ is de eerste tentoonstelling in het nieuwe Stadsmuseum Rhenen. Op 8 september jl. opende het zijn deuren in het monumentale Oude Raadhuis. Publiek vindt hier ook de nieuwe VVV en een sfeervol Museumcafé. De vaste presentatie – met de collecties archeologie, stadsgeschiedenis en kunst – is vanaf 20 december toegankelijk voor publiek.

Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht

Het Stadsmuseum Rhenen organiseert de expositie in samenwerking met het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht (RHCZOU) in Wijk bij Duurstede. Kaarten en boeken van Deys zijn in te zien via www.rhczuidoostutrecht.nl en op de leeszaal aldaar. Bij de presentatie hoort een uitgebreide brochure (te koop in de museumwinkel, € 6). De expositie duurt tot medio januari 2019.

Kaarten reserveren

Kaarten voor de rondleidingen kunt u kopen bij het Stadsmuseum en VVV Rhenen, Markt 20 (hoek Kerkstraat), Rhenen, of telefonisch reserveren via T 0317- 612333 (in openingstijden). Het Stadsmuseum en de VVV Rhenen zijn open van dinsdag t/m zaterdag van 10-16 uur. Per rondleiding kunnen 16 personen deelnemen. De prijs van een museumticket plus rondleiding is € 7,50, inclusief een kop koffie of thee. Gereserveerde kaarten moeten op de betreffende dag om 13.30 uur zijn opgehaald. Daarna gaan de kaarten terug in de verkoop. De Museumjaarkaart is (nog) niet geldig in het museum.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam