SWB bouwt huurwoningen voormalige Kersentuin Maurik

0
95
manfredrichter / Pixabay

Maurik – Stichting Woningbeheer Betuwe gaat op het terrein van voormalig zorgcentrum De Kersentuin in Maurik 25 sociale huurwoningen bouwen. Nu de 500.000 euro van de provinciale subsidie SteenGoed Benutten is bevestigd, kunnen de plannen definitief doorgezet worden.

 

Het gaat om 25 levensloopbestendige huurwoningen. Dat betekent dat de woningen geschikt zijn voor zowel jong als oud, maar aangepast kunnen worden aan de behoeften van de bewoner. Bijvoorbeeld met een slaap- en badkamer op de begane grond voor bewoners die slecht ter been zijn, of een extra slaapkamer voor een gezin met kinderen.

 

Herontwikkeling

Gemeente Buren is blij met deze ontwikkeling. “Er is veel behoefte aan dit soort woningen. De Kersentuin staat al geruime tijd leeg. Dat is niet goed voor het complex en voor de omgeving. We zijn blij dat er nu zicht is op vernieuwing”, aldus wethouder Sietske Klein-de Jong. “Om die reden investeren we als gemeente ook 100.000 euro in deze ontwikkeling vanuit het woningbouwprogramma. Dat is een voorwaarde voor de subsidie van de provincie.”

 

Planning

SWB presenteerde in oktober vorig jaar al een schetsplan voor de woningen en het terrein aan omwonenden. Hier is positief op gereageerd. Als alles volgens plan verloopt, wordt De Kersentuin eind dit jaar gesloopt en kan worden begonnen met de nieuwbouw. De eerste bewoners krijgen dan medio volgend jaar de sleutels voor hun nieuwe woning.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit project? Dan kunt u zich aanmelden bij SWB door het sturen van een mail naar swb@swb-lienden met daarin naam, adres en e-mail. Uiteraard kan telefonisch aanmelden ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here