Home Regio Amsterdam Tot dinsdag geen sprinters tussen Amsterdam en Utrecht door defecte bovenleiding

Tot dinsdag geen sprinters tussen Amsterdam en Utrecht door defecte bovenleiding

Breukelen – Door een defecte bovenleiding bij Breukelen rijden er geen sprinters tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Reizigers uit een gestrande trein zijn geëvacueerd. De beperkingen zullen naar verwachting tot dinsdagmiddag 15.00 uur duren.

Bovenleiding op trein beland

Vanochtend rond 9.00 uur is een stuk bovenleiding naar beneden gekomen. Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. ProRail heeft met het oog op de veiligheid besloten om de spanning van twee bovenleidingsgroepen te halen. Hierdoor konden er geen sprinters meer rijden tussen Amsterdam Centraal en Breukelen en tussen Breukelen en Utrecht Centraal. Enige tijd reden er helemaal geen treinen. 

Door evacuatie zijn beide sporen versperd

Drie treinen raakten door het defect gestrand. Twee daarvan konden terugrijden naar Utrecht Centraal. Maar bij een trein kon dit niet vanwege het defect aan de bovenleiding. 

Door evacuatie helemaal geen treinen meer tussen Abcoude en Breukelen

We besloten om de 1400 reizigers die in deze trein zaten te evacueren. Dit is gedaan door een andere reizigerstrein op te stellen op het spoor ernaast. Hierdoor zijn beide sporen buiten gebruik geweest en reden er in de loop van de ochtend helemaal geen treinen meer tussen Abcoude en Breukelen. 

Een reiziger heeft oogletsel opgelopen

Bij het incident is de trein geraakt door materieel, waardoor een ruit is beschadigd. Door het breken van de ruit heeft een reiziger glas in het oog gekregen en oogletsel opgelopen. Treinpersoneel heeft vanochtend nazorg gegeven. Ook deze reiziger is geëvacueerd, er heeft geen ambulance aan te pas hoeven komen. 

Beperkingen duren tot dinsdag 15.00 uur

Na onderzoek ter plaatse bleek dat ook het spoor naast de gestrande trein ernstig beschadigd is. ProRail gaat samen met de aannemer aan de slag om de schade zo snel mogelijk te herstellen, maar dit zal vanwege de omvang van de operatie naar verwachting tot dinsdag 15.00 uur duren. Tot die tijd zullen er tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal geen sprinters rijden. We raden reizigers op dit traject aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Meedenkersnetwerk wijst de weg en een luisterend oor

Hillegom, Lisse, Teylingen - Inwoners van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk kunnen gebruikmaken van het nieuwe Meedenkersnetwerk. Dit is een netwerk...

HorecaTegoed gelanceerd voor gift aan jouw favoriete horecagelegenheid

Help jouw favoriete horecagelegenheid - Foto: © Bar Baarsch Amsterdam Amsterdam - Om de horeca een hart onder...

Milieustraat Helmond vanaf 30 maart tijdelijk gesloten

Helmond - De milieustraat aan de Gerstdijk in Helmond is met ingang van aankomende maandag (30 maart) voorlopig gesloten vanwege het...

Uitbreiding TOGS-regeling voor ondernemers in de non-food

Nederland - Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming...

Kerkelaan Heiloo tijdelijk open voor landbouwverkeer

Heiloo - De N242 is vanaf maandag 30 maart toegankelijk voor al het verkeer. Landbouwverkeer mag dan geen gebruik...