Kindergemeenteraadsvergaderingen over waterspeeltuin en bioscoop

Kindergemeenteraadsvergaderingen
Derks24 / Pixabay

Vianen – “Hoe kunnen we het (nog) leuker of mooier maken in Vianen?” Die vraag stelde burgemeester Groeneweg aan verschillende groepen kinderen tijdens drie kindergemeenteraadsvergaderingen. Dit in het kader van de eerste Roefeldag in Vianen waarbij bijna 300 kinderen bij ruim 40 bedrijven een kijkje namen.

Roefelen

Roefelen is Vlaams en betekent ontdekken of snuffelen. Tijdens de eerste Roefeldag, georganiseerd door de vrijwilligers van Roefeldag Vianen, konden kinderen in drie ronden van drie kwartier actief kennismaken met beroepen en werkzaamheden bij bedrijven, organisaties en winkels in Vianen.

Kindergemeenteraadsvergaderingen

Ook de gemeente Vianen zette haar deuren open. In de Raadzaal van het Stadhuis ontving burgemeester Groeneweg drie groepen van ongeveer 20 kinderen. Over welke onderwerpen praat een gemeenteraad? Waarover worden beslissingen genomen? En hoe werken die microfoons die iedereen voor zich heeft? Na een korte uitleg van de burgemeester, gingen de kinderen zelf aan de slag. In kleine groepjes bedachten de kinderen allemaal een idee (t.w.v. € 250) hoe we het nog leuker of mooier kunnen maken in Vianen. Deze ideeën werden vervolgens in de kindergemeenteraadsvergaderingen door de kinderen zelf gepresenteerd. Daarna volgde een stemming en konden de kinderen stemmen op het beste idee.

De beste ideeën

Een waterspeeltuin bij plas Helsdingen kreeg de meeste stemmen in de eerste kindergemeenteraadsvergadering. Het oprichten van een jongerenclub die regelmatig op bezoek gaat bij ouderen in Vianen, kon tijdens de tweede vergadering op de meeste stemmen rekenen. Tijdens de derde vergadering werd door de meeste kinderen gestemd voor een bioscoop die tijdens de schoolvakanties een paar dagen in de week geopend is en waar films tot 12 jaar en vanaf 12 jaar worden vertoond.
De gemeente gaat het komende jaar aan de slag om deze ideeën (t.w.v. € 250) uit te voeren.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam