Yvonne van Mastrigt waarnemend burgemeester gemeente Stichtse Vecht

Yvonne van Mastrigt wordt waarnemend burgemester van Stichtse Vecht

Stichtse Vecht – In verband met de ziekte van burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht, heeft de commissaris van de Koning, de heer Van Beek, mevrouw Mr. Y.P. van Mastrigt (Yvonne) per 1 augustus 2018 benoemd tot waarnemend burgemeester. Aanstaande vrijdag zal mevrouw Van Mastrigt worden beëdigd door de commissaris.

Burgemeester meldt zich ziek

Burgemeester Marc Witteman heeft op dinsdag 3 juli laten weten dat hij zich binnenkort ziek zal melden, omdat hij wegens zijn ziekte mogelijk niet meer in staat zal zijn de functie van burgemeester uit te oefenen. Hij heeft daarbij aangegeven zijn functie te willen blijven vervullen tot een waarnemend burgemeester kan starten. De commissaris respecteert het besluit en wenst de burgemeester en zijn naasten veel sterkte toe. Na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad heeft de commissaris een waarnemer benoemd.

Waarnemend burgemeester Van Mastrigt

Mevrouw Van Mastrigt (53) was eerder waarnemend burgemeester in Hoorn (2015-2016). Van 2012 tot 2015 was zij gedeputeerde in de provincie Groningen. Daarvoor was zij van 2009 tot 2012 burgemeester van Hoogezand-Sappemeer en van 2004 tot 2009 burgemeester van Winsum. Momenteel is zij als adviseur verbonden aan Van Wijnen Regio Noord en eerder dit jaar was zij als formateur betrokken bij de vorming van het huidige college van B&W in Hoorn. Mevrouw Van Mastrigt is sinds 1981 politiek actief binnen de PvdA in diverse verantwoordelijkheden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam