Duo-expositie Foto & Acryl in Galerie BuB-Art

0
87
Bolwerk Zzee - Jan Bart Visser

Zierikzee – Van 1 maart tot en met 27 april 2019 exposeren Jan Bart Visser en zijn dochter Barbara van der Steen samen in Galerie BuB-Art in Zierikzee. De duo-expositie met als titel Foto & Acryl heeft landschappen als onderwerp, voornamelijk in Zeeland en op Schouwen-Duiveland.

Duo-expositie vader en dochter

Vader en dochter exposeerden in de afgelopen tien jaar al meerdere malen. Het is de tweede expositie in de galerie van Barbara. Zij fotografeert, hij schildert. Na zijn pensioen begon Jan Bart een galerie, deze bestaat inmiddels niet meer. Maar toen Barbara en haar man een voormalig winkelpand kochten, was er zo veel ruimte dat daar een galerie in paste. Sinds een jaar zijn de gezamenlijke exposities nieuw leven in geblazen. “Mijn creativiteit en interesse in kunst en fotografie heb ik van hem en het is leuk om daar samen mee bezig te zijn, ieder op zijn/haar eigen manier,” vertelt Barbara.

Over Jan Bart Visser

Jan Bart Visser is een kunstschilder die het liefst los van regels en academisch onderricht schildert.  Hij werkt zeer expressief vanuit zijn gevoel en intuïtie. Tijdens het schilderen ‘groeien’ de vormen en kleuren tot de opgedane sfeer vanuit zijn opgeslagen herinneringen.  Hij speelt met kleuren, licht, vormen en passie. De liefde voor het schilderen komt voort uit zijn belangstelling in het impressionisme/post impressionisme en fauvisme. Landschappen boeien hem het meest door de telkens veranderende sfeer.

Over Barbara van der Steen

Barbara van der Steen fotografeert zoals haar vader schildert, op gevoel. Ze kent de techniek,  maar laat zich toch leiden door gevoel. Ze noemt zelf altijd een ‘zalfje voor het oog’, wanneer ze dat gevoel krijgt, is de foto goed. Haar landschappen kenmerken zich veelal door de stilte die ze uitstralen. Naast landschapsfotografie houdt Barbara zich ook bezig met macrofotografie en dan met name van voedsel. Het voedsel wordt dusdanig in beeld gebracht dat er alleen nog een abstract beeld over blijft van lijnen en kleuren met hier en daar een kleine scherpe toets, met een bijna sensuele uitstraling.

Galerie Bub-Art

Galerie Bub-Art is gevestigd aan de St. Domusstraat 58 in Zierikzee en is geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur En iedere eerste zondag van de maand tijdens de Kunstroute Havenkwartier Zierikzee van 13.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here