Inwoners Tholen ontvangen derde container voor oud papier

Tholen – In het voorjaar van 2020 krijgen alle huishoudens in de gemeente Tholen die nu een grijze en groene container hebben ook een container voor oud papier en karton (OPK). Om het verspreiden van de papiercontainers zo goed mogelijk te laten verlopen, wil de gemeente graag in contact komen met inwoners zonder tuin of achterom waardoor ze geen plaats hebben voor een derde container.

Geen plek voor container? Vul digitaal formulier in

Inwoners zonder tuin of achterom kunnen hun contactgegevens doorgeven via een digitaal formulier op de gemeentelijke website. De gemeente neemt dan contact met hen op, zodat samen tot een oplossing gekomen kan worden.

Hoogbouw

Ook mensen die een hoogbouwwoning hebben, en willen meedenken over de papierinzameling bij deze hoogbouw, kunnen gebruik maken van het digitale formulier op de gemeentelijke website.

Levering papiercontainers

De containers worden per kern geleverd. Als de leverdatum voor een bepaalde kern bekend is, ontvangen de inwoners bericht per post. In deze brief namens de gemeente staat een duidelijke instructie voor de levering van de papiercontainer. Als alles volgens planning verloopt, zal in juni in heel de gemeente Tholen het oud papier met de nieuwe container aangeboden kunnen worden.

Hergebruik papier

Oud papier en karton kunnen prima worden hergebruikt. In Nederland wordt papier voor tweederde van oud papier en karton gemaakt (bron: Milieu Centraal). Door papierafval te hergebruiken hoeft het papierafval niet tegen een hoog verbrandingstarief verwerkt. Oud papier en karton kan ook op de milieustraat ingeleverd worden.

Contactgegevens

Voor meer informatie over het ophalen van oud papier en karton kan contact opgenomen worden via email: gemeente@tholen.nl of telefonisch: 14 0166.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

ARTIS lanceert museum over de mens

ARTIS opent eind volgend jaar de deuren van een nieuw museum: het ARTIS-Groote Museum. Het Groote Museum gaat over de mens. Het geeft inzicht...

Leefbaar Krimpen wil verruiming winkelopening op zon- en feestdagen

Krimpen aan den IJssel - Leefbaar Krimpen gaat zich sterk maken voor de verruiming van de openingstijden van de winkel op...

Stuk Romeins aquaduct gevonden in Nijmegen

Nijmegen - In Nijmegen is een deel van het Romeinse aquaduct gevonden dat tussen Berg en Dal en Nijmegen liep. Aan...

Aanrijtijden ambulances naar Krimpen zorg voor D66 en SGP

Krimpen aan den IJssel - De ondermaatse aanrijtijden van ambulances naar Krimpen aan den IJssel waren voor D66 en SGP opnieuw...

Meer ruimte terrassen Breda vanaf 1 juni

Breda - Bredanaars en horecaondernemers staan te popelen: vanaf maandag 1 juni om 12.00 uur mogen de bestaande terrassen en horecazaken...