Welkom voor nieuwe inwoners Schouwen Duivenland

nieuwe inwoners

Schouwen Duivenland – Op maandag 27 augustus organiseert het gemeentebestuur voor nieuwe inwoners een kennismakingsbijeenkomst voor die genen die zich vanaf januari 2017 op Schouwen-Duiveland hebben gevestigd. Deze jaarlijkse bijeenkomst voor nieuwe inwoners wordt gehouden in het gemeentehuis in Zierikzee tussen 19.00 en 22.00 uur.

Kennismaken

Nieuwe inwoners kunnen tijdens deze bijeenkomst kennismaken met het gemeentebestuur en uiteraard ook met andere nieuwkomers. In de hal van het gemeentehuis is een informatiemarkt waar de bezoekers zich kunnen informeren over allerlei maatschappelijke aangelegenheden.

Inwoners die zich recentelijk in de gemeente hebben gevestigd maar geen uitnodiging ontvingen kunnen zich alsnog aanmelden: nannie.dorst@schouwen-duiveland.nl

Schouwen-Duivenland

Schouwen-Duivenland is een eiland en een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente telt 33.736 inwoners (31 mei 2018) en heeft een oppervlakte van 488,94 km² (Daarvan is 257,87 km² water).

Er zijn twee vaste verbindingen naar Goeree-Overflakkee: de Brouwersdam en de Grevelingendam. De Oosterscheldekering gaat net als de Zeelandbrug naar Noord-Beveland. Op de westpunt is een duingebied, de ‘Kop van Schouwen, daarvan ligt het hoogste punt ongeveer 42 meter boven de zeespiegel. Het eiland is erg in trek bij toeristen. Vooral de plaats Renesse is een populaire vakantiebestemming voor jongeren.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam