Gemeente Oldebroek nodigt huishoudens uit: 100 dagen, 100 gezinnen, 100% (rest)afvalvrij

0
78
huishoudens
Foto: © Joke Rietveld - Regio Online

Oldebroek – Minder afval moeilijk? Vanaf 4 maart 2019 gaan zoveel mogelijk huishoudens in de gemeente Oldebroek de uitdaging aan. Jong en oud, alleenstaand tot samenwonend. Van vrijstaand wonen tussen de weilanden tot in een appartement of rijtjeswoning. Iedereen kan mee doen.

100-100-100 is een landelijk beproefd concept. Waar de gemiddelde
huishoudens in Nederland elk jaar bijna 240 kilo restafval produceert weten de deelnemers aan dit project dat terug te brengen tot ongeveer 25 kilo per jaar.

Samen aan de slag

Vanaf 4 maart 2019 is het de beurt aan de inwoners uit de gemeente Oldebroek. Deelnemers gaan samen de uitdaging aan. Zij helpen elkaar met ervaringen, foto’s, video’s en tips via http://oldebroek.100-100-100.nl. Samen gaan ze aan de slag met weekopdrachten en krijgen ze tips van professionals. Wekelijks vullen ze op het platform de hoeveelheid restafval in op de ‘afvalmeter’. Zo zien zij hoe zij presteren ten opzichte van elkaar en ten opzichte van gemiddelde in de gemeente.

Afval verminderen makkelijker dan je denkt

Veel deelnemers denken bij aanvang dat het moeilijk is om nagenoeg afvalvrij te leven, maar in de praktijk blijkt het vaak verrassend eenvoudig. Het goed benutten van de mogelijkheden die er zijn voor afvalscheiding en goed opletten bij wat je inkoopt blijken in de meeste gevallen al te leiden tot deze mooie prestaties. “Ook ik ga de uitdaging aan, graag doe ik dat samen met mijn mede-inwoners van gemeente Oldebroek. Door het verminderen van afvel kunnen we samen werken aan een duurzaam Oldebroek. Doet u ook mee?”, aldus wethouder Bob Bergkamp..

Waar kunt u zich aanmelden?

Voor meer informatie over de 100-100-100 uitdaging kunt u terecht op http://oldebroek.100-100-100.nl. Schrijf u in als deelnemer en ga vanaf 4 maart de uitdaging aan om 100% (rest)afvalvrij te leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here