Gemeentehuis Dalfsen toegankelijk voor iedereen

dalfsen
SGENET / Pixabay

Dalfsen – Onlangs nam het college van Dalfsen het initiatief voor een onderzoek naar een geschikte wijze waarop het voorplein van het gemeentehuis in Dalfsen kan worden aangepakt. De reden voor dit onderzoek is dat gebruikers problemen ervaren met het bereiken van het gemeentehuis. Zo is de buitenlift  buiten werking door een technisch defect en wordt de bestaande hellingbaan als lastig ervaren. Maar dat mag niet betekenen dat het gemeentehuis en daarmee de gemeente fysiek onbereikbaar is.

Wethouder André Schuurman: “We hebben service hoog in het vaandel staan. Toegankelijkheid van het gemeentehuis mag niet afhangen van het wel of niet functioneren van een buitenlift en een voorplein dat verminderd bereikbaar is. Onze medewerkers schieten mensen die daar behoefte aan hebben te hulp om in het gemeentehuis te komen. En daarnaast kennen we al lange tijd de huisbezoeken. Inwoners kunnen dan telefonisch een afspraak maken met medewerkers die vervolgens thuis langskomen. Ook digitaal kunnen inwoners verschillende aanvragen doen, we kennen de bezorgservice voor bijvoorbeeld paspoorten en rijbewijzen en dan hebben we ook altijd nog de servicepunten in de kernen Lemelerveld en Nieuwleusen.”

Huisbezoek

Het is al enige tijd mogelijk om telefonisch een afspraak te maken voor een huisbezoek voor mensen die niet naar het gemeentehuis kunnen komen. Medewerkers komen dan bij inwoners thuis om bijvoorbeeld aanvragen op het gebied van burgerzaken en WMO samen met inwoners af te handelen.

Schuurman vervolgt: “We gaan nu onderzoeken hoe we het voorplein van het gemeentehuis het beste kunnen inrichten. We hebben gesproken met het Platform Gehandicapten over de situatie rond het voorplein van het gemeentehuis. Samen met dit platform, de BTB-groep Dalfsen (een werkgroep binnen het platform Gehandicapten) en andere belangengroepen (zoals bijvoorbeeld omwonenden en leveranciers), willen we kijken hoe we het voorplein aantrekkelijker en bovenal gebruiksvriendelijker kunnen maken. Ons uitgangspunt is dat het gemeentehuis goed toegankelijk moet zijn voor iedereen. Parallel aan het onderzoek naar een definitieve oplossing kijken we naar tijdelijke oplossingen die de bereikbaarheid verbeteren.”

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam