Gemeentepagina’s gegund aan Veluws Nieuws

Hattem – De gemeentepagina’s van de gemeente Hattem zijn gegund aan huis-aan-huiskrant Veluws Nieuws van uitgever de Persgroep Nederland.

In maart 2017 is in een meervoudig onderhandse aanbesteding een offerteaanvraag uitgestuurd voor het plaatsen van de gemeentepagina’s in een plaatselijke huis-aan-huiskrant. De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 juli 2017.

Belang gemeentepagina’s

Door te publiceren in een krant die op woensdag verschijnt, kunnen het nieuws en de besluitenlijst uit de raads- en commissievergadering nog worden meegenomen in de krant en is de krant daarmee actueel. De gemeentepagina’s zijn aanbesteed met het criterium Economisch meest voordelige inschrijving. Dit is onderverdeeld in twee subcriteria: prijs en objectiviteit van nieuwsgaring. Veluws Nieuws is de partij die in totaal de meeste punten scoorde bij de beoordeling. Momenteel verschijnt Veluws Nieuws nog op dinsdag, maar uitgever De Persgroep heeft toegezegd bij gunning de verspreidingsdag te verplaatsen naar woensdag.

Er waren zeer grote prijsverschillen tussen de partijen die in hebben geschreven. De prijs van de hoogste inschrijver was het viervoudige van de laagste inschrijver. De prijs per pagina in het nieuwe contract is € 111,44. Naar verwachting passen deze kosten ruimschoots binnen het budget dat beschikbaar is voor de gemeentepagina’s. Uit het resterende budget kan geput worden om bepaalde onderwerpen bij Hattemers lokaal en gericht extra onder de aandacht brengen.

Bron: gemeente Hattem

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam