Gratis fiets graveren tegen fietsdiefstal

Poster graveeractie

Dalfsen – De gemeente Dalfsen gaat de strijd aan tegen fietsdiefstal, de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen hun fiets laten graveren met een unieke code. Inwoners moeten een identiteitskaart meenemen om de unieke code van de fiets aan de rechtmatige eigenaar te linken. Want een gegraveerde fiets schrikt fietsendieven af! Het graveerteam is van 9:30 uur tot 15:30 uur  aanwezig op het evenemententerrein naast het gemeentehuis van Dalfsen. De traditionele fietstocht van de Damovo vindt dan ook plaats.

Laat je fiets graveren

Het frame van de fiets wordt gegraveerd met een unieke code. Na het graveren wordt over de gravure een sticker aangebracht met het nummer in schrift en als barcode. De eigenaar van de fiets krijgt een registratiekaart met gegevens van de fiets mee. Op die manier zijn de gegevens van de fiets altijd bij de hand om aangifte te doen indien de fiets wordt gestolen. Tijdens het graveren kan men zich ook laten informeren hoe  diefstal van een  fiets  kan worden voorkomen, bijvoorbeeld door de fiets met twee sloten op slot te zetten.

Fiets gestolen

Wanneer een fiets wordt gestolen, doet de eigenaar hiervan aangifte bij de politie. De unieke code van de fiets wordt met de aangifte opgenomen in het landelijke Fietsdiefstalregister van de RDW. Gestolen fietsen die worden teruggevonden kunnen zo eenvoudig aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

Kijk voor meer informatie over fietsdiefstal op www.stopfietsdiefstal.nu. Voor meer informatie over de graveeractie kunt u contact opnemen via het online contactformulier op www.dalfsen.nl.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam