Tijdelijk perron geplaatst op station ’t Harde

tijdelijk
Foto: ProRail

’t Harde – Een opmerkelijke ingreep: ProRail heeft een tijdelijk extra perron bij ’t Harde klaargezet. Daarmee kan op dit station midden op de Veluwe opeens veel meer treinverkeer worden afgehandeld.

Zover mogelijk reizen

Ook intercity’s van en naar Utrecht houden hier straks halt. Een ongekende maatregel speciaal voor reizigers: zij moeten namelijk zoveel en zo ver mogelijk met de trein kunnen reizen. Ook als ProRail van 24 februari tot en met 4 maart aan het werk is aan de westzijde van station Zwolle.

’t Harde bus- en intercitystation

Station ’t Harde is normaal een reizigersstation waar vier sprinters per uur halt houden. Intercity’s gaan daar tijdelijk bij komen. Bij het station ligt een groot geasfalteerd parkeerterrein van defensie. Dat maakt deze locatie bijzonder geschikt voor de ontvangst en afhandeling van het busvervoer dat NS in de komende voorjaarsvakantie instelt. Reizigers van Amersfoort naar Zwolle stappen hier over van de trein op de bus en andersom. Bedoeling is dat het extra perron voor langere tijd wordt gebruikt zolang ProRail aan de spooruitbreiding Zwolle-Herfte bouwt.

Feiten en cijfers

  • Maten: 285 meter lang en 3 meter breed
  • Materialen: het perron is opgebouwd uit steigerpijpen met daarop een perrondek van kunststof delen
  • Ligging: via doorgangen door het hek lopen de reizigers de los en laadplaats van defensie op, waar de bussen voor hen gereed staan.
  • Extra: voor mindervaliden is een hellingbaan aangebracht nabij de P+R plaats

Werkzaamheden voor de busbrug

De aanpassing van het treinverkeer is nodig vanwege werkzaamheden. Gemeente Zwolle heeft ProRail opdracht gegeven een busbrug te realiseren aan de westzijde van het station. In de voorjaarsvakantie past ProRail daarom de bovenleiding aan. Treinverkeer is aan deze zijde van het station dan niet mogelijk, aan de oostzijde rijdt wel normaal treinverkeer.

Treinreizen plannen via de reisplanner

Concreet zijn er gedurende de werkzaamheden wijzigingen voor treinen op de trajecten Amersfoort-Zwolle, Lelystad-Zwolle en Kampen-Zwolle. Check uw reisplanner voor vertrek of zie deze informatiepagina van NS(link is external) en/of Keolis(link is external). De duur van de wijzigingen is van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart.

NS, Keolis en… Rover

Uiteraard zijn NS en Keolis verantwoordelijk voor het vervoer in deze omstandigheden. Maar ook reizigersorganisatie ROVER is bij de planvorming betrokken. Een belangrijke partij nu Zwolle de komende jaren regelmatig met werkzaamheden te maken krijgt.

‘Goud in handen’

Freek Bos van Rover verklaarde hier eerder in De Stentor(link is external) over: “Het klinkt cliché, we moeten door een zure appel bijten. Reizigers moeten aankomende jaren met verschillende werkzaamheden rekening houden en zich goed laten informeren over de treindienstregeling. Maar als het gehele werk klaar is hebben we goud in handen. Voor de reizigers van en naar diverse windstreken een flinke verbetering.”

 

Bron: ProRail

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam