Veluwse Hanzesteden lanceren nieuw fietsknooppuntenboekje

Fietsknooppuntenboekje

Elburg – De wethouders Christianne van der Wal (Harderwijk), Doret Tigchelaar (Hattem) en José Oosthoek (Elburg) hebben maandag 30 april op de fiets het nieuwe fietsknooppuntenboekje van de Hanzesteden op de Veluwe gelanceerd.

Fietsknooppuntenboekje

Het fietsknooppuntenboekje is een gezamenlijk initiatief van de drie Hanzesteden op de Veluwe en Hanzesteden Marketing. De gemeenten Harderwijk, Hattem en Elburg werken intensief samen rond het thema ‘Veluwse Hanze’. Zo zijn er in de drie steden onlangs ‘Hanzewinkels’ opgericht, waar originele Hanzeproducten te koop zijn.

Veluwse Hanzesteden

De fietsroutes in het boekje leiden langs de mooiste plekjes in en om de Veluwse Hanzesteden en sluiten aan bij het Veluwse fietsknooppuntnetwerk. De routes hebben nummers die overeen komen met genummerde bordjes langs de fietspaden. Inwoners en toeristen kunnen zo eenvoudig zelf een fietsroute plannen en volgen.

Nederlands en Duits

Het boekje is geschreven in het Nederlands en Duits, omdat het bekend is dat met name Duitse en Vlaamse bezoekers geïnteresseerd zijn in het thema ‘Hanze’. “De inzet op deze doelgroep door de gemeenten, Hanzesteden Marketing, Visit Veluwe en de lokale marketingorganisaties werpt zijn vruchten af.”, aldus de wethouders.

VVV

Het fietsknooppuntenboekje is verkrijgbaar bij het Stadsmuseum Harderwijk, het Toeristisch Informatiepunt Hattem en de VVV Elburg.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam