Vier vragen over de toekomst van jouw omgeving

toekomst

Raalte – Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van jouw omgeving? Laat het ons weten en beantwoord vier digitale vragen. Doe nu mee: https://bit.ly/2J9v0bO of voor iPhone/iPad: https://bit.ly/2J9vpLm. Onder alle deelnemers verloten we twee streekdiners en tien manden boordevol heerlijke streekproducten. 

 

De gemeente maakt het komende jaar voor de nieuwe omgevingswet een omgevingsvisie samen met inwoners. Wat vinden we belangrijk in onze toekomstige omgeving? Een vraag waarop de inbreng van iedere inwoner van harte welkom is!

 

Hoe kan ik mee doen?

Meedoen is leuker en makkelijker dan je nu misschien denkt. Je kunt meedoen via de digitale tool:  https://bit.ly/2J9v0bO of voor iPhone/iPad: https://bit.ly/2J9vpLm. We gaan ook graag met je in gesprek. Dit kan onder het genot van een gratis kroket of kaassouffle bij onderstaande cafetaria en langs de deur, op het station, bij de supermarkt of langs het voetbalveld.

 

  • Eet een kroketje met ons bij de cafetaria:
    • Vree Egberts in Nieuw-Heeten op 20 april tussen 16.00 en 17.30 uur.
    • bijWillem in Heino op 21 april tussen 16.00 en 17.30 uur
    • Food & Go in Raalte op 25 april tussen 15:30 uur en 17:00 uur
    • Robby’s Snacks in Raalte op 4 mei tussen 16:00 uur en 17:30 uur.

 

Meer informatie over alle momenten waarop we jou graag spreken vind je op raalte.nl/onzeleefomgeving. Je kunt ook contact met ons opnemen via info@raalte.nl of 0572 34 7799. We komen dan graag bij je langs!

 

Over de omgevingswet en -visie

De omgevingswet komt er aan. In 2021 verandert de wetgeving en de rolverdeling voor het inrichten van onze leefomgeving. Daar bereiden we ons als gemeente samen met onze partners, inwoners en ondernemers op voor. Dit doen we onder andere door dit jaar een omgevingsvisie te maken. Deze visie gaat over: Wie zijn we en hoe willen we dat onze leefomgeving er in de toekomst uit ziet? Wat willen we ontwikkelen? En wat willen we beschermen? Hier spelen ook aspecten zoals duurzaamheid en levensloopbestendigheid van de openbare ruimte een rol in.

 

Hoe komen we tot een omgevingsvisie?

Het maken van een omgevingsvisie doen we met inwoners van de gemeente Raalte. De komende maanden staan in het teken van het in gesprek gaan met inwoners. Het doel van al die gesprekken is om input op te halen. Wat zijn de thema’s die belangrijk zijn of die in een volgende fase verder uitgediept moeten worden? De gemeenteraad neemt hier op basis van alle input na de zomer een besluit over. Daarna gaan we met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners verder in gesprek. We werken de thema’s uit tot een omgevingsvisie.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam