Werkbezoek zwembad de Veldkamp en Agnieten College Wezep

Oldebroek – Op vrijdag 15 december bracht het college van B&W van de gemeente Oldebroek een werkbezoek aan zwembad de Veldkamp en het Agnieten College Wezep. Het college kreeg een rondleiding en een toelichting op actuele ontwikkelingen in de beide locaties.

Keurmerk Veilig en Schoon

Zwembad de Veldkamp kreeg het Keurmerk Veilig en Schoon uitgereikt van de Stichting Zwembadkeur. Op het Agnieten College namen de burgemeester en wethouders tijdens hun werkbezoek een kijkje in de les bij een tweede klas. De leerlingen sloten net hun weekproject af over wereldkeukens. Welke gerechten eten mensen in Indonesië, in Suriname of in Polen? En wat is de relatie met het klimaat en de cultuur van de verschillende landen? Het college was onder de indruk van de presentaties van de leerlingen.

Zwembad de Veldkamp

Zwembad de Veldkamp in Wezep wordt geëxploiteerd door Sportfondsen Nederland. Sportfondsen zet zich in voor een vitaal Nederland door gebruik te maken van de kracht van bewegen en mentale uitdaging en in het plezier om dat samen te doen. Met doelgerichte programma’s, zwemlessen en evenementen werkt sportfondsen samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en andere partners op het brede domein van beweging én welzijn. De inzet van zwembad de Veldkamp voor een schone en veilige zwemomgeving is beloond met het Keurmerk Veilig en Schoon. Bedrijfsleider van het zwembad Willem Verwoerd kreeg het keurmerk in bijzijn van het college uitgereikt.

Werkbezoek Agnieten College Wezep

Met plezier naar school gaan, uitgedaagd worden op verschillende gebieden en jezelf kunnen zijn, dat is op het Agnieten College Wezep heel belangrijk. Deze kleinschalige school is niet voor niets een persoonlijke school. De ontwikkeling van de leerling staat centraal. De docenten weten wat er binnen en buiten de school speelt en kennen alle leerlingen goed.

Leren op eigen niveau

Het Agnieten College Wezep biedt kwalitatief gepersonaliseerd onderwijs. Dit betekent dat leerlingen leren op hun eigen niveau. Is een leerling goed in een vak, dan kan hij/zij dit vak op een hoger niveau volgen. Hierdoor worden leerlingen uitgedaagd, krijgen ze de kans om kwaliteiten en talenten te laten zien en worden ze voorbereid op de toekomst. Ook kunnen zij kiezen voor extra lessen sport, dansen, koken of techniek. Leerlingen kunnen op het Agnieten College Wezep terecht voor vmbo, havo en atheneum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Bredase en Zundertse jongeren fiksen ‘hun shit’

Breda/Zundert - Fiks helpt jongeren tussen de 16 en 27 jaar van ‘ik-weet-niet-wat-ik-wil’ naar ‘shit-dit-vind-ik-chill’. Voor een half jaar gaan zij...

Stikstof bedreiging voor ecosysteem duinen

Juist nu genieten we van de natuur, ook van de Nederlandse duinen. En dat willen we blijven doen. Het is daarom...

Jaarverslag Huis voor Klokkenluiders

Het jaar 2019 stond bij het Huis voor Klokkenluiders in het teken van bouwen aan de toekomst. Een jaar waarin naast het...

Zwerfafval tegengaan met extra maatregelen

Baarn - In deze tijden waarin mensen meer thuis zitten, zien afvalinzamelaars dat de hoeveelheid huishoudelijk afval toeneemt. Ook zien gemeentes...

Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum weer open

Vuren - Maandag 1 juni a.s. zal het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum de deuren weer openen (gevestigd in fort...