Wie wordt Stadsfotograaf Oosterhout 2020/2021?

Oosterhout – Op initiatief van Nora Kruik gaat de gemeente Oosterhout samen met de initiatiefneemster op zoek naar een Stadsfotograaf Oosterhout. Iedereen die op wat voor manier dan ook verstand heeft van fotograferen én in Oosterhout woont, kan meedoen. De Stadsfotograaf Oosterhout brengt iedere maand Oosterhout op eigen wijze in beeld. Het is een eretitel waarbij het werk van de stadsfotograaf exposure krijgt via de communicatiekanalen van de gemeente Oosterhout.

Coaching voor Stadsfotograaf

Daarnaast wordt de fotograaf een jaar lang gecoacht door de Commissie Stadsfotograaf Oosterhout. Deelnemers leveren voor 24 maart vijf afdrukken in van hun mooiste foto’s. Na de eerste jurering door de commissie, maken de genomineerden een opdracht. Inwoners van Oosterhout en de commissie kiezen uit deze genomineerden de uiteindelijke winnaar. Op 10 mei 2020 maken Nora Kruik samen met wethouder Clèmens Piena de Stadsfotograaf Oosterhout bekend.

Veel hobbyfotografen in Oosterhout

Oosterhout kent veel (hobby-)fotografen die de stad, haar inwoners en bedrijvigheid op verschillende manieren in beeld brengen. Soms is het pure kunst, soms een prachtig lichtspel en soms zijn het gewoonweg dé momenten om vast te leggen. Nora Kruik, zelf hobbyfotograaf, zag dat diverse gemeenten een eigen fotograaf hadden en vond dit ook mooi voor Oosterhout. Nora Kruik: “Ik denk dat je door middel van fotografie onze mooie gemeente prachtig in beeld kan brengen en raakte geïnspireerd door de gemeente Delft, waar de eigen fotograaf van de stad al bestaat. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de gemeente gevraagd of ze ook iets in het plan zagen.” Na een aantal gesprekken is de zoektocht naar de Stadsfotograaf Oosterhout een feit. “Het is een experiment voor Oosterhout, waar we wel mogelijkheden in zien,” aldus een enthousiaste wethouder Clèmens Piena. “We gaan kijken of we onze gemeente door andere lenzen kunnen bekijken. Ik ben benieuwd.”

Eretitel

De Stadsfotograaf Oosterhout is een visitekaartje voor Oosterhout. Hij of zij laat op eigen wijze grote, kleine, mooie, emotionele beelden van Oosterhout zien. Soms op eigen initiatief en soms met een thema. Samen met de gemeente Oosterhout wordt gekeken welke exposure het beste bij de fotograaf past. Een eigen Instagramaccount of pagina in Weekblad Oosterhout zijn bijvoorbeeld mogelijk. Daarnaast mag de fotograaf aan het eind van de periode samen met de Commissie Stadsfotograaf Oosterhout een ludieke eindpresentatie verzorgen. De stadsfotograaf krijgt gedurende het jaar dat hij/zij deze titel mag dragen ondersteuning en coaching van de gemeente Oosterhout en de Commissie Stadsfotograaf Oosterhout. In de commissie zitten naast Nora Kruik en wethouder Clèmens Piena ook Geert Kollau (fotograaf), Miranda van Bragt (cultuurcoach), Linsey Kuijpers (fotograaf), Maartje Heikamp (brede ervaring kunstwereld en musea in diverse steden) en Carmen Mutsaers (communicatie gemeente Oosterhout).

Wedstrijd Stadsfotograaf

Interesse om Stadsfotograaf Oosterhout te worden? Je geeft je op via stadsfotograaf@inoosterhout.nl. Je krijgt dan een inschrijfformulier en de instructies. Voor 24 maart 2020 lever je bij de balie in het stadhuis vijf afdrukken in van je mooiste foto’s. Op basis van deze afdrukken kiest de aangestelde commissie een aantal genomineerden. De genomineerden krijgen een opdracht en twee weken de tijd om deze opdracht te realiseren. Deze foto’s laten we aan Oosterhout zien en iedereen mag dan meebeslissen wie de Stadsfotograaf Oosterhout wordt. Op 10 mei 2020 zullen Nora Kruik en wethouder Clèmens Piena de winnaar bekend maken.

Meer informatie

Op de website www.inoosterhout.nl/stadsfotograaf staat alle informatie over de wedstrijd, het profiel van de beoogde fotograaf Oosterhout en wie er in de Commissie Stadsfotograaf Oosterhout zitten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...