Krimpens Belang officieel opgericht als lokale politieke partij

0
141
Krimpens Belang
Fractie Krimpens Belang

Krimpen aan den IJssel – Na ruim een jaar actief te zijn geweest in de Krimpense politiek is de oprichting van de lokale partij Krimpens Belang een feit. Op 22 maart jl. hebben fractieleden Saskia Bijl en Sethi Plaisier hun handtekening gezet onder de oprichtingsstukken van deze lokale politieke partij.

Krimpens Belang met bestuur

De nieuwe lokale politieke partij heeft ook de nodige Krimpenaren bij hun partij weten te betrekken. Het bestuur wordt gevormd door Guido Pielanen (voorzitter) en Chris Schenk (secretaris). Freek Bredius en Clemens van Schooten zullen de fractie in de rol van adviseur bijstaan. Hiernaast zijn er Krimpense inwoners binnen de partij actief in de rol van “wijkambassadeurs”.

Alle Krimpenaren tellen voor Krimpens Belang

“Ruim een jaar geleden zijn wij ons politieke avontuur gestart”, aldus Saskia Bijl en Sethi Plaisier. “Wij hechten veel waarde aan het actief betrekken van onze inwoners. Om deze reden spreken wij vaak met onze dorpsgenoten. Belangrijk hierbij is om de focus te houden op het grotere plaatje of het belang van alle Krimpenaren. Dit grotere plaatje met oog voor de belangen van alle Krimpenaren speelt dan ook bij ons een belangrijke rol. Onze focus de komende jaren ligt met name op het behartigen van de belangen van onze jeugd, ouderen, sportverenigingen en de bereikbaarheid. Hiernaast zullen wij actief monitoren of de politieke partijen in de coalitie doen wat zeggen en zeggen wat ze doen.”

Bestuur

Nieuw in de partij zijn de Krimpenaren Guido Pielanen en Chris Schenk. Beide heren wonen en leven in Krimpen en zijn in Krimpen opgegroeid. Gestart in het bestuur van “Sociëteit de Ark”, zetten zij zich op verschillende manieren in voor de Krimpense gemeenschap.

Adviseurs

Achter de schermen van de lokale partij zijn diverse Krimpenaren betrokken in de rol van adviseur. Iedere adviseur denkt met zijn/haar “eigen” expertise mee met de fractie van Krimpens Belang. Freek Bredius en Clemens van Schooten zijn ook adviseur van Krimpens Belang. Met hun achtergrond en ervaring in de Krimpense politiek denken zij graag mee op verschillende dossiers.

Wijkambassadeurs

Om de belangen van alle Krimpense inwoners te behartigen heeft Krimpens Belang in elke wijk wijkambassadeurs. Wijkambassadeurs zijn Krimpense inwoners die actief betrokken zijn in de wijk waarin zij wonen, weten wat er in hun wijk “speelt” en denken graag mee! Krimpens Belang is nog op zoek naar wijkambassadeurs!

Interesse, opmerkingen of vragen?

Mail de fractie van Krimpens Belang via sethiplaisier@krimpenaandenijssel.nl en/of saskiabijl@krimpenaandenijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here